Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
Hej Comako

Może puścisz mi na priv jakiej osoby powinnam wypatrywać - z pewnością będę Cię próbowała Cię znaleźć. Ja dowiedziałam się wczoraj na kursie, że lada dzień powinna przyjść informacja pocztą. Dziś skrzynka pocztowa była pusta w tym temacie. Nie mniej nauczyciel nam powiedział, że bardzo możliwe, że ustny będzie w ten sam dzień co pisemny albo dzień później.

Może jakoś zepniemy razem swoje siły, wszyscy, którzy teraz podchodzą do tego egzaminu? Może macie jakieś pytania, tematy, problemy, które można by razem próbować rozwikłać...?

Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Justyna x
(justyna85)
Początkujący
ja dostałam list i na ustny i na pisemny od razu , oba egzaminy mam 31maja , rano pisemny a ustny 16.20 :/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
771 Postów
Iza _
(yzia)
Wyjadacz
Katarzyna napisał:
Hej Comako

Może puścisz mi na priv jakiej osoby powinnam wypatrywać - z pewnością będę Cię próbowała Cię znaleźć. Ja dowiedziałam się wczoraj na kursie, że lada dzień powinna przyjść informacja pocztą. Dziś skrzynka pocztowa była pusta w tym temacie. Nie mniej nauczyciel nam powiedział, że bardzo możliwe, że ustny będzie w ten sam dzień co pisemny albo dzień później.

Może jakoś zepniemy razem swoje siły, wszyscy, którzy teraz podchodzą do tego egzaminu? Może macie jakieś pytania, tematy, problemy, które można by razem próbować rozwikłać...?

hej
ktos kiedys zaczal watek ze zwrotami np: w dzisiejszych czasach, w dawnych czasach itd. takie do wypracowania.macie cos takiego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
Ja wrzucę tematy, które przerabiałam przygotowując się do egzaminu:

1. Verdier
2. Mobiltelefonen
3. Nyheter
4. Søknad om jobb i vikarbyrå
5. Røyking
6. En kjent person
7. Nordmenn
8. Barneoppdragelse
9. Språklærning
10. Utfylling av melding til forsikringsselskap
11. Glede
12. Kultur og idrett
13. Boliger
14. Vennskap
15. Norsk kultur
16. Framtiden
17. Gjenbruk
18. Sport
19. Bilbruk
20. Salg
21. Yrker
22. Litteratur

To nie wszystkie ale te ostatnie. Ja wiem, że już nie dużo czasu zostało,a le jeśli ktoś ma jeszcze inne, niech poda. Chętnie przygotuję sobie wypracowanie w ramach ćwiczeń...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
Hmmm, tak sobie myślę: , że "lykke til" dla wszystkich na jutro i pojutrze się przyda! Trzymam kciuki za nas wszystkich, żeby nam poszło jak najlepiej!

Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
m b
(comako)
Wiking
www.kunnskap.no/butikk/private/product_i...&products_id=109

polecam wystkim ta stronke, za darmo mozna wyprobowac 5 obszernych tematów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
ala rzepka
(alarzepka)
Wiking
Dzieki za stronke. Przyda sie, ale nie koniecznie dzisiaj bo dzis mam pisemny!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
m b
(comako)
Wiking
I jak Wam poszlo, ja osobiscie jestem nawet zadowolona, ale nigdy nie wiadomo przeciez

pamietacie jakies pytania? i odpowiedzi?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
352 Posty
Katarzyna Jakubowska
(Katarzyna)
Stały Bywalec
Moim zdaniem do skriftlig nie można się jakoś mocno przyczepić. Tematy mi podeszły. Ja wybrałam ten o et godt samfunn.

Część lese była super, teksty dla mnie zrozumiałe.

Lytte - jestem mniej pewna. Jeśli dobrze pamiętam to trzeba mieć minimum 15/24 prawidłowych odpowiedzi. Jestem pewna prawie połowy znaczy wszystko się okaże.

Jakie Wasze wrażenia na gorąco?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
m b
(comako)
Wiking
Jesli chodzi o lyte czesc to tez jestem pewna ze dosyc duzo mam poprawne, nie bylam pewna co znaczy "foreslå" ale wpisalam italiansk i chyba to jeste dobrze. To pytania ile krajow bierze udzial w tych zawodach zawalilam, bo sie zamyslilam , potem pytanie z o jørgen tez nie wiem co tam mialo byc, i to pytanie o gdzie sie zarazili ta choroba to napisalam ta pierwsza miejscowosc. A tak to reszta powinna byc poprawnie ale to sie okaze, heheh
Czesc lese, byla wporzadku, krotka i zrozumiala, nie bylam tylko pewna moich odpowiedzi, w wierwszym pyt dalalm odp. 73% calosci kraju czuje sie bezpiecznie. Potem ze nord norge najmniej bezpiecznie, na kocu jak oni zebrali te pytania to ze przez NHD udnersokelse, a tam jeszcze bylo wymienic co jest najwazniejsze zeby byla fajna atmosfera w pracy, to napisalam ze koledzy, a co moze wplynac zle to slaba stawka, i szeföstwo, i jeszcze jak oni reaguja na wysokie wymagania, to ze stresem i presja.
a drugi tekst to dwa pytania byly dziwne, gdzie oni "lagre vannet" i jeszcze dlaczego te schody sa "krevende" reszta byla dosyc prosta
ten tekst o mieszkaniach, to zastanawialam sie kto mogl powiedziec ze " jeg er ennå ikke forlatt .."
i kto sie cieszy ze sie przyblizy do rodziny? Mona? wspomnienia z dzioecoinstwa to oczywiscie jakob, uzalezniony od samochody Gerard, lubi centrum Sara, mieli problemy ze znalezieniem mieszkania Mona,
a ostatni tekst to tylko ostatnie pytanie o czym byla mowa w tekscie, ja napisalam ze o like stillinger a ty?? reszta byla calkiem przywoita

Pisemny napisalam: o zalozeniu firmy, temat tez mi podszedl, no ale zobaczymy co to bedzie dzisiaj ustny!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok